Margareta

Mitt tangoliv startade sommaren 1995 på en kaj vid Seine i Paris. Min son hade tipsat mig: “Du måste gå dit. Det är så vackert, så sensuellt.” Jag föll handlöst för denna dans och ville helst börja lära mig direkt. Efter omvägar via bland annat “ballroom argentinsk tango” till tysk tangomusik hittade jag den tango jag sökte hos Gloria Leyland i Malmö i december 1996. Sedan dess har tangon upptagit en allt större del av mitt liv.

Sedan jag lämnade det reglerade arbetslivet hösten 2002 ägnar jag mig åt tango mer eller mindre på heltid. Dansar flera kvällar i veckan, undervisar, arrangerar praktika och då och då en milonga på Österlen. Jag skriver och översätter böcker om tango, håller föredrag och
arrangerar workshops.

Startade en enskild firma,TangoMar, hösten 2003. Jag gjorde min första resa till Buenos Aires år 2000. Därefter har det blivit flera. Vistelserna där har blivit en viktig del av mitt tangoliv. Tangoupplevelserna har blivit allt djupare och tagit mig upp till höjder som jag inte anade existerade. Men det är i Skåne jag kommer att fortsätta att dansa och verka för tangon större delen av året. Det är ett fint tangoklimat här i söder som det känns bra att vistas i.

Utkom i maj 2009 med en egen bok om tango – Tango i Buenos Aires – koder och passion.
I mars 2011 gavs den ut i engelsk översättning av ABRAZOS med titeln Tango Passion and the Rules of the Game.
Översatta böcker: Milongan – omfamningarnas basar av Sonia Abadi och En tangodanserskas hemligheter av Graciela H López.
Böckerna kan beställas via min e-mailadress: margaretawestergard@msn.com.